Lajme

2.9 milionë kërkesa për kredi në Zvicër

Janë dhënë 139.999 kredi të reja konsumatore (Viti paraprak 139.366) dhe 196,995 kontrata të reja të formës Leasing

Në vitin 2018, Zyra Qendrore për Informacione Kreditore (ZEK) ishte sfiduar nga një rritje e mëtejshme e kërkesave për kredi: Në vitin 2018, vëllimi u rrit me më shumë se 17 për qind në 43.861 në krahasim me 37.386 kërkesa nga viti 2017, shkruan albinfo.ch.

Në vitin 2018, u përpunuan gjithsej 8.717 milionë transaksione (ZEK dhe IKO së bashku), që korrespondon me një rritje prej rreth 205,000 transaksionesh, krahasuar me 8.512 milionë në vitin pararendës. Baza e të dhënave prandaj ishte shfrytëzuar përsëri fuqishëm gjatë vitit financiar 2018.

Gjatë vitit janë regjistruar rreth 2.9 milionë kërkesa për kredi.

Janë dhënë 139.999 kredi të reja konsumatore ( Viti paraprak 139.366) me një shumë mesatare kredie prej 31,707 CHF dhe 196,995 kontrata të reja të formës Leasing (Viti paraprak 195,656) me një detyrim mesatar prej 38,767 CHF.

Numri i kontratave që janë raportuar si aktive në bazën e të dhënave ra në 369,123 kontrata aktive në vitin 2018 krahasuar me 372,656 kontrata të kredisë konsumatore në vitin 2017, ndërsa numri i kontratave Leasing u rrit nga 614.515 në 626.684 sosh. Këto të dhëna janë siguruar Zyra Qendrore për Informacione Kreditore (ZEK).

Nëse dëshironi më shumë informata për kredi në Zvicër, atëherë specialistët e Multikredit që janë aktivë që nga viti 1999 në tregun financiar janë gjithmonë të gatshëm të mbështesin dhe përmbushin nevojat financiare të klientëve. Përgjigje të shpejta për 5 minuta.