Kosova

A është gati të investojë diaspora në Kosovë?

Diaspora shqiptare për vite me radhë ka luajtur rolin kyç për remitencat e dërguara në Kosovë, duke shënuar shpeshherë edhe rekorde, shkruan albinfo.ch.

Mirëpo se sa është e gatshme diaspora të investoj në Kosovë, gjetjet kanë treguar potencial të lartë të mërgimtarëve për investim.

Referuar një sondazhi të fundit, diaspora është e aftë të investojë në Kosovë, ku 83.1% e të anketuarve kanë treguar se posedojnë kapacitete financiare për ta bërë këtë.

Sondazhi, i kryer nga Fondi Kosovar per Garanci Kreditore (Fondi Kosovar për Garanci të Kredive) dhe Aktiviteti i USAID-it për Promovimin e Investimeve dhe Qasjen në Financa, zbuloi gjithashtu se diaspora preferon të investojë financiarisht në Kosovë me një partner investues (63.5%) dhe gjithashtu janë të hapur për përdorimin e fondeve personale (58.8%) ose kredi bankare (38.8%). /Albinfo.ch

Për më shumë: