Koronavirusi: çast pas çasti

Aeroporti i Gjenevës fillon më 15 qershor, ja rregullat

Aeroporti i Gjenevës bëri të ditur se do të rifillojë shërbimet e rregullta të pasagjerëve më 15 qershor, megjithëse me një orar shumë të reduktuar dhe masa të reja në vend për të mbrojtur kundër COVID-19

Gjeneva është aeroporti i dytë më i ngarkuar i Zvicrës pas Cyrihut dhe shërben një qytet, i cili është shtëpia e selive evropiane të Kombeve të Bashkuara dhe një grup i gjerë i organizatave ndërkombëtare.

Qeveria zvicerane tha këtë javë se ai ka koronavirusin nën kontroll dhe do të heqë pjesën më të madhe të kufizimeve të tij të mbyllura më 6 qershor, përcjell albinfo.ch.

Swiss Air Lines dhe easyJet do të rifillojnë shërbimet nga Gjeneva më 15 qershor – por në një pjesë të destinacioneve të tyre të mëparshme.

“Ajo që është me të vërtetë e rëndësishme për ne është të ofrojmë një mjedis … i cili u jep njerëzve besim për të fluturuar përsëri dhe gjithashtu siguron mbrojtje për stafin dhe pasagjerët,” tha shefi ekzekutiv i aeroportit, Andre Schneider në një konferencë për shtyp, përcjell tutje albinfo.ch.

Veshja e maskave brenda aeroportit do të rekomandohet fuqimisht, edhe pse jo e detyrueshme.

Dezinfektuesit e duarve janë prezantuar, ndërsa ekranet plastike janë instaluar në sportelet e kontrollit për të mbrojtur stafin.

Pasagjerët do të paraqesin kartat e tyre dhe pasaportat pa bërë kontakt.

Shënuesit e dyshemesë janë hedhur për të kujtuar njerëzit të mbajnë dy metra larg kudo që të jetë e mundur.

Posterët dhe mesazhet e altoparlantëve do t’iu kujtojnë udhëtarëve udhëzimet e reja, përcjell tutje albinfo.ch.

Rifillimi gradual

Normalisht, Aeroporti i Gjenevës shërben rreth 150 destinacione me 50 linja ajrore, duke transportuar 17.9 milionë pasagjerë në vitin 2019.

Drejtori i administrimit rajonal, Lorenzo Stoll tha se për dy javët e para, Swiss do të ofronte 44 fluturime në javë për dhe nga 14 destinacione evropiane, përfshirë 12 në Frankfurt, shtatë në Londër, katër në Porto dhe tre secila në Lisbonë dhe Athinë.

EasyJet tha që fillimisht do të rifillonte me shtatë fluturime në javë në Porto, pesë në Nantes, katër secila në Lisbonë dhe Bordeaux dhe tre në Brindisi.

Të dyja EasyJet dhe Swiss theksuan se sistemi i filtrimit të ajrit në bord, do të thoshte se ajri brenda kabinës zëvendësohej çdo tre minuta, me 99,97 përqind të ndotësve me ajër të filtruar.

Thevenaz tha se përkundër afërsisë me pasagjerët e tjerë, “ju mund të merrni frymë më mirë ajër në avion sesa jashtë”, ndërsa Stoll tha që ishte e krahasueshme me cilësinë e ajrit në një teatër operativ.