Lajme

Agnesa Smakiqi, shqiptarja që punon si stomatologe në Finlandë

Ajo është krenare që është me prejardhje nga Kosova.

Agnesa Smakiqi, është shqiptarja me origjinë nga Kosova, e cila ushtron profesionin e stomatologes në Finlandë. Ajo është folëse e rrjedhshme e gjuhës shqipe, më të cilën është edukuar në familje dhe ka zgjedhur këtë profesion të veçantë.

Më herët, ajo ka përfunduar studimet e larta në degën e stomatologjisë në Suedi dhe më pas është rikthyer pranë familjes së saj në Helsinki, përcjellë albinfo.ch.

Familja e Agnesës është nga Mitrovica e Kosovës, nga e cila ajo mbarti traditat shqiptare dhe i asimiloi ato. Por, ajo sot edhe pse është një shtetase finlandeze, është krenare për prejardhjen nga Kosova. Siç thotë vetë ajo, ruajtia e identitetit është vlerë. Sot, Agnesa konkuron denjësisht dhe aktualisht punon në një klinikë dentare në qendër të Helsinkit.