Integrimi

Albani ndihmon të pastrehët: “E kthej të mirën që na e ka bërë Gjermania ne”

Prindërit e tij ishin strehuar në Gjermani duke ikur nga lufta në Kosovë. Ata janë ndihmuar në fillimet e tyre në vendin e mikpritjes dhe Albani e përcjell ndihmën tutje

Alban Ferati, një shqiptar 21 vjeçar me prejardhje nga Kosova, së bashku me të shoqen, Birgül është pronar i një kioske në qytetin Gelsenkirchen, shkruan derwesten.de. Javën e kaluar ai u ishte drejtuar përmes facebook-ut të gjithë bashkëqytetarëve me një lutje jo të zakonshme: “Ju lus të gjithë që, nëse shihni rrugës njerëz që nuk janë në gjendje të mirë, i sillni te unë, në kioskë. Pijet e ngrohta janë pa pagesë për të gjithë ata që kanë nevojë”, transmeton albinfo.ch

Dhe, ky apel kishte “ndezur”. Postimi i tij ishte shpërndarë më shumë se 1000 herë dhe ishte pëlqyer nga së paku 1400 përdorues të facebookut. Por, jo vetëm kaq. Shumë prej tyre nuk janë mjaftuar duke dhënë vetëm një “like”, rrëfen Albani në një video.

“Secili e ka provuar ndonjëherë që duke qenë jashtë në acar ka menduar të hysh brenda dhe të pish diçka të ngrohtë. Por të pastrehët nuk e kanë këtë mundësi”; thotë Albani.

Për Alban Feratin, të ndihmosh njerëzit në nevojë është diçka e nënkuptueshme. Prindërit e tij ishin strehuar në Gjermani duke ikur nga lufta në Kosovë, përcjell albinfo.ch Ata janë ndihmuar në fillimet e tyre në vendin e mikpritjes dhe ai e përcjell ndihmën tutje.

“Unë jam edukuar kështu. Të duash të ndihmosh atje ku mundesh, është thjesht diçka njerëzore”.