Lajme

Apple nis punën në zhvillimin e teknologjisë 6G

Pas një viti të tërë pandemik, Apple është vënë në kërkim të inxhinierëve për të punuar në teknologjinë e ardhshme wireless 6G, sipas një raporti që vjen nga Bloomberg, transmeton albinfo.ch.

Thuhet se kompania adoptoi vitin e kaluar (2020) konektivitetin 5G për iPhone dhe 6G nuk do të mbërrijë për paktën deri dekadën e ardhshme që i bie të jetë viti 2030.

Vende të hapura pune në këtë teknologji janë listuar te kompania dhe thotë se inxhinierët do të përcaktojnë konceptet e teknologjisë së ardhshme, të zhvillojmë algoritme dhe të kontribuojnë në zhvillimin e standardit 6G të 3GPP.

Po ashtu, kompania iu bashkua gjigantëve, si Google, Facebook, Ericsson, Nokia, AT&T, T-Mobile dhe Verizon në Aleancën Next G në nëntor. Shumica e këtyre grupeve synojnë të komercializojnë teknologjinë 6G në 2030-ën.

Lëvizja është pjesë e një trendi nisur nga Apple për të zhvilluar çipat e saj. Aktualisht në modelet iPhone 12 Apple përdor modemët 5G të Qualcomm.

Ky i fundit do të sjellë modemët X60 dhe X65 në modelet e ardhshme të iPhone për 2021 dhe 2022, duke mundësuar shpejtësi deri në 10Gbps.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI