Bota

Armët me mbishkrime në gjuhën serbe dhe cirilikë

Terroristi që sot mori pjesë në masakrën, duke vrarë 49 persona dhe duke plagosur 20 të tjerë, shkroi mbi armë emrat cirilikë: Marko Milajnov Popoviq dhe Stefan Lazar

Vrasësi masiv që kreu masakrën në një nga xhamitë në Zelandën e Re, shkroi në armën e tij dy emra në gjuhën serbe në cirilikë!

Terroristi që sot mori pjesë në masakrën, duke vrarë 49 persona dhe duke plagosur 20 të tjerë, shkroi mbi armë emrat cirilikë: Marko Milajnov Popoviq dhe Stefan Lazar, përcjell albinfo.ch.

Mediat perëndimore, të tilla si “Daily Mail”, gabimisht thonë se ata janë emrat e terroristëve të tjerë që morën pjesë në një sulm të tmerrshëm.

Megjithatë, këta janë emrat e Dukës së Malit të Zi dhe i princit serb.

Marko Miljanov Popoviq (1833 – 1901), shkrimtar kombëtar malazez, komandant dhe guvernator i fisit Kuçi, shkruan “Klan Kosova”.

Stefan Lazar – Princi serb Lazar Hrebeljanoviq (1329 – 1389), vdiq në betejë me turqit në Fushë Kosovës. Ai përdori emrin mbretëror Stefan Lazar.