Bota

Arrestohet shefja e gjigantit Huawei

Zyrtarja e Përgjithshme financiare i Huawei është arrestuar në Kanada, ku po përballet me ekstradimin në Shtetet e Bashkuara, kanë konfirmuar zyrtarët.

Arrestimi në Vankuver lidhet me shkeljet e sanksioneve të SHBA, kështu tha një person i njohur me këtë çështje. Ndërsa, Reuters nuk ishte në gjendje të përcaktojë natyrën e saktë të shkeljeve.

Meng Wanzhou, i cili është një nga nënkryetarët e bordit të kompanisë teknologjike kineze dhe vajza e themeluesit të kompanisë Ren Zhengfei, janë arrestuar më datë 1 dhjetor.

Një seancë gjyqësore është caktuar për të premten, tha një zëdhënës i Departamentit të Drejtësisë të Kanadasë, përcjell albinfo.ch

Huawei konfirmoi arrestimin në një deklaratë dhe tha se i është dhënë pak informacion mbi akuzat kundër Meng, duke shtuar se nuk ishin të vetëdijshëm për ndonjë keqbërje nga znj. Meng”.

Autoritetet amerikane po hetojnë Huawei, një nga prodhuesit më të mëdhenj në botë të pajisjeve të rrjetit të telekomunikacionit, për transportimin e produkteve nga SHBA në Iran dhe vende të tjera në kundërshtim me ligjet e eksportit dhe sanksioneve të SHBA.