Lajme

Australi: Të pasurit fituan 150,000 dollarë në minutë gjatë dekadës së fundit

Sipas një analize të re nga Oxfam Australia, 1% më të pasurit e Australisë janë 61% më të pasur se sa para pandemisë dhe kanë fituar 150,000 dollarë në minutë gjatë dekadës së fundit.

Analiza u publikua të hënën për të përkuar me raportin global të Oxfam mbi pabarazinë e pasurisë, mbijetesën e më të pasurve dhe nisjen e Forumit Ekonomik Botëror të këtij viti në Davos, Zvicër.

Të dhënat australiane treguan se një taksë mbi pasurinë prej vetëm 2% për milionerët e vendit me pasuri mbi 7 milionë dollarë, 3% për ata me pasuri mbi 67 milionë dollarë dhe 5% për miliarderët do të mblidhte 29.1 miliardë dollarë në vit, të mjaftueshme për të rritur pagesat e mbështetjes së të ardhurave në kufiri i varfërisë Henderson prej 88 dollarë në ditë për 1.44 milionë njerëz, shkruan “TheGuardian”, përcjell albinfo.ch.