Bota

Austria vitin e kaluar ka dëbuar rreth 4.700 të huaj

Austria vitin e kaluar dëbuar rreth 4.700 njerëz, shumica prej të cilëve ishin evropianë, raportojnë mediat austriake.

Më shumë se 60 për qind e njerëzve në mërgim janë nga vendet evropiane, njoftoi radioja austriake “Oe1”, përcjell albinfo.ch.

Ndër të mërguarit janë sllovakët më të shumtë, serbët, hungarezët dhe rumunët.

Rreth 2,100 persona në mërgim ishin shtetas të shteteve anëtare të BE-së, që është 45 për qind e totalit.

Nëse shtohen serbët, maqedonasit, shqiptarët dhe boshnjakët, kjo do të thotë se 63% e të gjithëve janë dëbuar nga evropianët.

Këta janë persona pa vendbanim të përhershëm, të papunë ose ata që kanë kryer një krim.

Në radhë të parë në listën e qytetarëve të dëbuar është Sllovakia me 600, pasuar nga serbët, hungarezët dhe rumunët, dhe vetëm atëherë janë nigerianë, gjeorgjianë dhe afganë.