Lajme

Avionët e rrëzuar në qershor në Zvicër, nuk kishin leje fluturimi

Fluturimi stërvitor Patrouille Suisse në prag të Festivalit Federal Yodeling në Zug në qershor, gjatë të cilit dy avionë u përplasën me njëri-tjetrin, u zhvillua pa autorizim.

Kryetari i Bashkisë së Zug, André Wicki, tha se as një kërkesë nuk ishte marrë nga ushtria dhe as qyteti nuk kishte lëshuar një leje.

Pas aksidentit, u bë një vlerësim pasues me qytetin, kantonin dhe ushtrinë. U bë e qartë se ushtria nuk kishte marrë miratimin për shkak të një keqkuptimi, tha Wicki për SRF.

Më 15 qershor, dy avionë F-5 Tiger ranë në kontakt në zonën Baar (ZG) gjatë një fluturimi stërvitor Patrouille Suisse për Festivalin Federal Yodeling. Hunda e një avioni u shkëput dhe goditi një fasadë ndërtese.

Një person në shtëpinë e prekur është plagosur lehtë nga xhamat e thyer. Copëzat erdhën nga xhamat që u thyen nga përplasja e hundës së avionit. Pilotët mbetën të padëmtuar.

Gjithsej shtatë avionë Tiger F-5 u përfshinë në fluturimin stërvitor. Pas incidentit, të gjithë mundën të zbrisnin në aeroportin ushtarak në Emmen (LU). Shfaqja ajrore në festivalin yodeling më pas u anulua, përcjell albinfo.ch.