Lajme

“Babadimri” më i madh në botë u shfaq në shkëmbin Montreux

Babadimri më i madh në botë u shfaq në një fytyrë shkëmbi pak mbi Montreux të mërkurën në mbrëmje. Artisti zviceran Gerry Hofstetter ishte prapa projeksionit të dritës.

Santa Claus më i madh në botë u shfaq në një fytyrë shkëmbi pikërisht mbi Montreux të mërkurën në mbrëmje. Artisti zviceran, Gerry Hofstetter, ishte pas projektit të projektimit të dritës, përcjell albinfo.ch.

Figura e madhe dhe shumëngjyrëshe u projektua në një zonë rreth 700 metra të gjatë dhe 400 metra të lartë – mbi një faqe shkëmbi 2300 metra. Prandaj, instalimi nuk ishte “i lehtë për t’u realizuar”, tha artisti Gerry Hofstetter për agjencinë e lajmeve Keystone-SDA.

Sipas Hofstetter, veprimi ishte i ndërlikuar me lagështinë mbizotëruese, retë dhe hënën.

Me këtë projeksion, artisti zviceran dëshiron të përcjellë një mesazh: “Duhet të vazhdojmë të ëndërrojmë dhe të mbetemi fëmijë të vegjël”, tha ai, “dhe shpresojmë, sepse drita është shpresë”.