Lajme

Banorët e Gjenevës kërkojnë rihapje të menjëhershme të të gjitha bizneseve

Tubimi i Gjenevës synonte të kërkonte rihapjen e menjëhershme të të gjitha bizneseve pavarësisht kufizimeve aktuale të koronavirusit. Kantoni i Gjeneva prezantoi një bllokim të pjesshëm me 2 nëntor. ku baret, restorantet dhe dyqanet jo thelbësore janë dashur të mbyllen, transmeton albinfo.ch.

Ditë më parë gati 600 njerëz demonstruan në Gjenevë me urdhër të shoqatës së pronarëve të kafeneve, restorantëve dhe hotelierëve.

Tubimi i autorizuar kishte për qëllim kërkimin e rihapjes së menjëhershme të të gjitha bizneseve pavarësisht nga kufizimet aktuale të koronavirusit. Kantoni Gjenevë prezantoi një bllokim të pjesshëm në 2 nëntor. Bare, restorante dhe dyqane jo-thelbësore u është dashur të mbyllen.

Në një letër drejtuar autoriteteve, shoqata ka thënë se masat për të dyqaneve të afërt kanë pasur asnjë ndikim në mbijetesën e virusit. Ai bëri thirrje për heqjen e menjëhershme të masave për të mbyllur të gjitha dyqanet.

Sipas Departamentit të kantonit të Sigurisë, Punësimit dhe Shëndetësisë, dyqanet dhe restorantet, si dhe konsumatorët, gjoba të rënda të rrezikut në rast të shkeljes. Që nga fillimi i bllokimit të dytë të pjesshëm në fillim të nëntorit, 28 institucione janë sanksionuar.

Ndërkohë, qeveria lokale njoftoi rihapjen e salloneve të flokëve dhe instituteve të bukurisë nga e Shtuna. Sidoqoftë, dyqanet, kafenetë dhe restorantet jo-thelbësore duhet të presin. Gjeneva është kantoni i vetëm ku dyqanet e vogla janë të mbyllura.