Shqipëria

Bregdeti shqiptar, referencë e destinacion premtues i turizmit

Shqipëria tashmë është bërë e pashmangshme dhe referencë e një destinacioni premtues në Evropë.

Shqipëria është një vend i vogël në Europën Juglindore, kufizohet me Greqinë në jug, Maqedoninë e Veriut dhe Kosovën në lindje, dhe Malin e Zi të bukur në veri. Por ndryshe nga shumë prej bashkëkohësve të saj, ajo u prezantua për publikun vetëm 30 vite më parë, shkruajnë mediat e huaja për Shqipërinë.

Sipas INSTAT, në janar të këtij viti, kanë mbërritur në Shqipëri 377 211 të huaj, një rritje vjetore prej 94,2%. Këto norma janë të mahnitshme, duke pasur parasysh se Europa është ende në “jashtë sezonit” të saj, kur turizmi shpesh bie ndjeshëm..

Vitin e kaluar, 7.5 milionë turistë vizituan Shqipërinë, një rritje prej 32% krahasuar me vitin 2021. Nëse trendi aktual vazhdon, niveli i mëparshëm i vendit, mund të tejkalohet lehtësisht deri në dhjetor.

Shumë turistë nuk e dinë se Shqipëria është një parajsë verore.

Pjesë të mëdha të bregdetit më jugor të Shqipërisë, të njohur si Riviera Shqiptare, kanë mbetur të virgjëra, kështu që natyra është e paprekur, plazhet janë të patrazuara dhe qytetet tradicionale me kalldrëm, ku breza të tërë familjesh kanë jetuar për shekuj, të pandotura nga ndikimet e jashtme. / Travelling Lifestyle