Shqipëria

Bukuresht: Shqiptarët nderohen me medalje të artë dhe argjendtë

Delegacioni i atletëve të Shqipërisë kanë triumfuar në edicionin 2019 të “Kampionatit Ballkanik të Atletëve Veteranë”. Kjo garë është zhvilluar në Bukuresht të Rumanisë, mes datës 19 – 22 shtator, ku morën pjesë shumë shtete. Në ditën e parë të garës, atleti Nexhat Xhemalçe (83 vjeç) u shpall kampion i Ballkanit në garën e 5 mijë metrave, duke marrë Medaljen e Artë, shkruan albinfo.ch.

Po ashtu në Kampionatin Ballkanik të Atletëve Veteranë, në garën 110 metra me pengesa, Rudin Bektashi mori Medaljen e Argjendtë dhe të dytën për Shqipërinë, duke sjell emocion dhe krenari për vendin.