Lajme

Cilat shtete i kanë taksat më të larta?

Ku i paguajnë qytetarët taksat më të larta të të ardhurave?

Në vitin 2019 të ardhurat më të larta nga taksat ishin në Suedi me 57.19 për qind, më shumë se kudo tjetër në botë. Kjo është dukshëm më shumë se sa mesatarja e OECD-së, prej 41,65 për qind.

Në përgjithësi, taksat mbi të ardhurat janë më të larta në vendet nordike. Taksat më të larta janë në Danimarkë, Finlandë dhe Islandë,  përkatësisht 55.89, 53.75 dhe 46.24 për qind.

Në anën tjetër, disa vende nuk kanë fare tatime mbi të ardhurat. Shembuj të mirënjohur përfshijnë vende të pasura me naftë si Arabia Saudite, Katari dhe Kuvajti, të cilat përdorin të ardhurat e naftës për të siguruar shtetasit e tyre. Disa ishuj Karaibe, të tilla si Anguilla, Antigua dhe Barbuda, nuk kanë as taksa mbi të ardhurat. Ishujt Kajman dhe Bahamas janë të njohur gjithashtu si parajsë tatimore, përcjell albinfo.ch.