Lajme

Cilat vende në Bashkimin Evropian kanë tashmë rrjetin mobil 5G

Rrjeti 5G do të shtrihet shumë shpejt në shumë shtete të botës

Në fillim të vitit 2020, të paktën një rrjet i telefonisë mobile të gjeneratës së pestë (5G) tashmë funksionon në nëntë shtete anëtare të BE-së, përcjell albinfo.ch.

Rrjeti i fundit evropian tregtar 5G në vitin 2019 u lansua në Rumani në muajin tetor (operatori Orange Rumania), duke e çuar numrin e operatorëve të rrjetit tregtar të gjeneratës së pestë në 15.

Vendet e Bashkimit Evropian në të cilat (natyrisht, vetëm në një zonë të kufizuar gjeografike) ka rrjete tregtare 5G janë: Austria, Estonia, Finlanda, Irlanda, Italia, Gjermania, Rumania, Spanja dhe Mbretëria e Bashkuar.

I vetmi vend në Bashkimin Evropian ku të gjithë operatorët aktivë celular ofrojnë 5G është Britania e Madhe dhe Irlanda Veriore.

Gjashtë nga nëntë vendet e Bashkimit Evropian me rrjete komerciale 5G (Austri, Irlandë, Itali, Gjermani, Rumani dhe Mbretëria e Bashkuar) tashmë krenohen se kanë më shumë se një operator celular me 5G rrjete tregtare. /Albinfo.ch