Lajme

Çmimi i kafesë në Cyrih arrin kulmin

Çmimi i një kremi për kafene po rritet në qiell. Konsumatorët e kafesë po paguajnë shumë këtë vit, veçanërisht në kantonin e Cyrihut.

Qiratë dhe sigurimet shëndetësore po rriten dhe tani çmimi i kafesë po rritet edhe në qiell. Në vitin 2023, një krem kafeneje do të kushtojë dhjetë centë më shumë se një vit më parë dhe kështu më shumë se kurrë më parë, siç raporton shoqata e industrisë Cafetiersuisse, duke iu referuar analizës së çmimeve të shitjes në kafene, kafeteri, furra kafene dhe kafe-bistro, shkruan 20minuten.

Vitin e kaluar çmimi u rrit me nëntë centë. Tani kremi Café kushton mesatarisht 4,49 franga. Çmimi është më i lartë në kantonin e Cyrihut me një çmim prej 4.69 frangash. Në Cyrih, shoqata përcaktoi gjithashtu çmimin më të lartë në një vend të shitjes me pakicë: një kafene paguante 6,50 franga për Café Crème.

Vitin e kaluar, kantoni i Zugut ishte më i shtrenjti për adhuruesit e kafesë. Në kantonin më të lirë të Lucernit, megjithatë, është mesatarisht 4,25 franga, përcjell albinfo.ch.