Koronavirusi: çast pas çasti

Coronavirus: Zvicra përdor 3.5 milionë maska në ditë

Midis sektorit të shëndetësisë dhe udhëtarëve në transportin publik, Zvicra përdor rreth 3.5 milionë maska ​​në ditë.

Vlerësimet nga Zyra Federale e Shëndetit Publik tregojnë se 3.5 milionë maska ​​përdoren dhe asgjësohen çdo ditë, 1,5 deri në 2 milionë prej tyre vijnë nga sektori i kujdesit shëndetësor.

Në një muaj, Zvicra përdor 105 milionë maska, përcjell albinfo.ch.

‘Më e lirë se supermarketet’: Si Gjeneva planifikon të marrë maska ​​koronavirus për çdo banor

Maska u bë e detyrueshme në transportin publik në të gjithë vendin të hënën më 6 korrik, ndërsa disa kantone kërkonin gjithashtu maska ​​në dyqane dhe supermarkete.

Shumica dërrmuese e maskave të përdorura në Zvicër importohen nga Kina, me rreth 70 përqind vijnë nga atje.

Pjesa tjetër bëhet kryesisht në vendet fqinje evropiane.Deri më tani, nuk ka maska ​​zvicerane në treg.

Grupi i parë ka përfunduar disa javë më parë, por çertifikim nga organi gjerman që aprovon maska ​​për përdorim publik, ka dështuar./albinfo.ch/