Lajme

Cyrihu do të prezantojë pagën minimale më 2024

Pas kantoneve Basel-City, Gjenevë, Neuchâtel, Jura dhe Ticino, Cyrihu do të prezantojë gjithashtu pagën minimale, përcjell albinfo.ch.

Një aleancë parlamentare shumëpartiake ka rënë dakord për një pagë minimale të rregulluar nga inflacioni prej 23,90 franga në muaj – 4,000 franga në muaj – që do t’u paguhet rreth 17,000 banorëve të Cyrihut me të ardhura të ulëta.

Megjithatë, nuk mund të përjashtohet që grupet e djathta, të cilat kundërshtojnë pagat minimale, të nisin një referendum për këtë çështje.

“Një pagë minimale rrezikon vendet e punës dhe dëmton ekonominë”, tha deputetja Susanne Brunner nga Partia Populiste Zvicerane (SVP).

Ajo shtoi se një pagë minimale komunale – domethënë ajo që vlen vetëm për qytetin dhe jo për të gjithë kantonin – është një “makth burokratik”.