Kuriozitete

Dhjetë fakte interesante rreth universit

Hapësira është jashtëzakonisht mirsterioze dhe shumë e madhe. Megjithatë, ka gjëra që mund të dimë rreth universit.

Albinfo.ch ka përzgjedhur dhjetë prej tyre në seriousfacts.com:

Universi është i vjetër rreth 13.82 miliardë vjet.

Në planetin Venus, dita është më e gjatë se një vit.

Universi përmban mbi 100 miliardë galaktika.

Madhësia e Diellit është përafërsisht sa një milion Toka.

Sistemi diellor është i vjetër 4.6 miliardë vjet.

Planetet si Venusi dhe Merkuri nuk kanë hënë.

Venusi është planeti më i nxehtë në sistemin Diellor, me një temperaturë prej 450 gradë Celsius.

Nëse qani në hapësirë, lotët nuk do të bien, për shkak të rënies së gravitetit.

Përpos Tokës, deri më tash thuhet se mund të ketë jetë në planetin Mars.

Ceres është asteroidi më i madh në hapësirë.