Lajme

Dorëhiqet imami shqiptar pas lajmeve për martesa me detyrim në “Shtëpinë e feve”

Imami Mustafa Memeti në një deklaratë të tij lidhur me këtë rast shkruan se merr përgjegjësinë për “mungesën e organizimit”

Në nëntor, një hulumtim i realizuar nga SRF kishte ardhur në përfundimin se në Shtëpinë e religjioneve në Bernë  ishin realizuar martesa të detyruara.

Në atë kohë, Memeti kishte thënë për Tages-Anzeiger: “Nuk e njohim personin që thuhet se ka bërë martesat e detyruara dhe ata nuk kanë pasur asnjëherë asnjë funksion në xhaminë tonë”.

Imami i shoqatës myslimane në Bernë, hoxha i njohur në komunitetin shqiptar dhe më gjerë, Mustafë Memeti, tani ka njoftuar dorëheqjen e tij për në fund të prillit, transmeton albinfo.ch.

Imami Mustafa Memeti në një deklaratë të tij lidhur me këtë rast shkruan se merr përgjegjësinë për “mungesën e organizimit”. Martesat nuk kontrolloheshin gjithmonë me kujdesin që nevojitet për raste të tilla, ka shkruar ai. Më tutje, imami i përshkruan martesat e detyruara si një krim të urryer dhe të rëndë.

Në nëntor qe bërë e ditur se martesat fetare ishin realizuar në Shtëpinë e religjioneve në Bernë pa u pas bërë martesat civile të mëparshme, përcjell albinfo.ch. Kjo është në kundërshtim me ligjin, në Zvicër.

Imami Memeti qe bërë i njohur në opinionin zviceran para sa vitesh qe zgjedhur si “Personalitet i Vitit” nga gazeta e madhe zvicerane “Tages Anzeiger”.