Koronavirusi: çast pas çasti

Dy kantonet e mëdha, me masa më të rrepta të koronavirusit

Cyrihu dhe Gjeneva kanë futur masa më të rrepta bllokimi për të luftuar akuzat në rritje, duke përfshirë kufizimin e numrit të ngjarjeve publike dhe private së bashku me kërkimin e maskave në bare, restorante dhe shkolla

Zvicra më 14 tetor regjistroi numrin më të lartë të rasteve që nga fillimi i pandemisë së koronavirusit.

Si rezultat, autoritetet në kantonet më të mëdha të Zvicrës – Cyrihu dhe Gjeneva – kanë vendosur kërkesa më të rrepta, raporton Tages Anzeiger, përcjell albinfo.ch.

Cyrihu

Në Cyrih, maska ​​kërkohet për të gjitha ngjarjet e brendshme me më shumë se 30 persona. Maskat kërkohen në ngjarje në natyrë me më shumë se 300 persona.

Maskat do të kërkohen në bare dhe restorante në Cyrih.

Maskat do të kërkohen për të gjithë të pranishmit në klube, diskoteka dhe salla vallëzimi.

Stafit të shërbimit në bare dhe restorante u kërkohet gjithashtu të mbajnë maska ​​në Cyrih.

Masat zbatohen nga e enjtja, 15 tetor e tutje.

Universiteti i Cyrihut gjithashtu vendosi kërkesat e detyrueshme të maskave në të gjitha zonat, përveç kur pini ose hani.

Të gjithë të rriturit në shkolla dhe institucione arsimore do të kërkohet të mbajnë maska ​​nga 19 Tetori e tutje.

Siç është raportuar nga Watson, kërkesa për maskë zbatohet “në ndërtesat e shkollës, në sallat sportive, dhomat e kujdesit dhe në zonat e pushimit. Maska nuk është e nevojshme nëse distanca minimale prej një metër e gjysmë me njerëzit e tjerë mund të mbahet në pjesë të orës së mësimit ose nëse mbrojtja mund të sigurohet me masa adekuate mbrojtëse siç janë masat nga xhami”, përcjell tutje albinfo.ch.

Gjenevë

Në Gjenevë, masat janë më të rrepta.

Ngjarjet publike janë të kufizuara në një maksimum prej 15 personash. Ngjarjet private tani kanë një kufi prej 100 personash, me të gjitha ngjarjet me më shumë se ai numër të ndaluara.

Hapësirat ‘Publike’ përfshijnë të gjitha takimet në parqe, në brigjet e lumenjve ose në brigjet e Liqenit të Gjenevës, ose ndonjë zonë tjetër publike.

Distanca duhet të mbahet në të gjitha ngjarjet publike – me maska ​​të kërkuara nëse distanca nuk mund të mbahet.

Kërkohen leje për mbledhjet e më shumë se 15 personave – me organizatorët që kërkohen të prodhojnë një concept mbrojtjeje për të fituar lejen.

Të gjitha hapësirat e brendshme kërkojnë maska.

Të gjitha udhëtimet shkollore dhe udhëtimet studimore me qëndrim gjatë natës anulohen.