Shkurt.ch

EDA paralajmëron zviceranët për udhëtimet në Gjermani

“Gjermania në fakt është vend stabil, megjithatë në qytetet më të mëdha mund të vijë deri të demonstratat dhe trazirat,” shkruan në rrjetet sociale Departamenti Federal i Punëve të Jashtme (EDA).

Pas protestave të dhunshme në Chemnitz të Gjermanisë, ku 6.000 vetë u mblodhën për të ngritur zërin ndaj të huajve, duke u përballur me 1.500 kontraprotestues kundërshtarë, ministria e jashtme zvicerane ka paralajmëruar shtetasit e saj që të bëjnë kujdes kur të shkojnë në vendin fqinj, shkruan albinfo.ch.

“Gjermania në fakt është vend stabil, megjithatë në qytetet }%IBktë mëdha mund të vijë deri të demonstratat dhe trazirat,” shkruan Departamentit Federal të Punëve të Jashtme (EDA) në Twitter.

Andaj shtetasit helvetë duhet të jenë të kujdesshëm gjatë vizitave për shoping dhe turizëm në Gjermani.