Shqipëria

Edi Rama rrit pagat në sektorin publik

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka vendosur të rrisë pagat në sektorin publik për Policinë e Shtetit, Gardën e Republikës, Policinë e Burgjeve, për zjarrëfikësit, administratën publike.

“Për Policinë e Shtetit niveli bazë si dhe niveli i mesëm të kenë një shtesë page. Shtesa më e lartë është për nivelin bazë, shtesa në vijim është për nivelin e mesëm. E njëjta gjë vlen edhe për Gardën e Republikës, Policinë e Burgjeve, për zjarrfikëset, për administratën publike dhe jo vetëm për nëpunësit në shërbimin civil, por edhe për punonjësit mbështetës”, ka thënë Rama.

Rritje të pagave do të ketë edhe për pensionistët dhe familjet që përfitojnë ndihmë sociale.