Lajme

Ekonomia britanike, më në fund shënon rikthim pozitiv

Ekonomia e Britanisë u rrit fuqishëm në nëntor për të tejkaluar përfundimisht madhësinë e saj pak para se vendi të hynte në bllokimin e tij të parë COVID-19, treguan të dhënat zyrtare të premten.

Ekonomia e pestë më e madhe në botë u zgjerua me 0,9% shumë më shpejt se sa pritej në nëntor – përpara valës së fundit të infeksioneve COVID-19 dhe kufizimeve për shumë firma – duke e lënë atë 0,7% më të madhe se sa ishte në shkurt 2020, tha ONS.

Ekonomistët e anketuar nga Reuters kishin parashikuar rritje mujore të produktit të brendshëm bruto prej 0.4% për nëntorin.

“Është e mahnitshme të shohësh madhësinë e ekonomisë përsëri në nivelet e parapandemisë në nëntor – një testament i ngurtësisë dhe vendosmërisë së popullit britanik”, tha ministri i Financave, Rishi Sunak, përcjell albinfo.ch.