Lajme

Ekonomia e Zvicrës ‘vazhdon të përmirësohet’

Megjithëse sfidat mbeten, “perspektiva për ekonominë zvicerane vazhdon të përmirësohet”, sipas parashikimit të ri të lëshuar të hënën nga Instituti Ekonomik KOF, përcjell albinfo.ch.

“Fillimi i vitit është dukshëm më pak i zymtë se sa ishte në vjeshtën e vitit të kaluar”, thanë ekonomistët e KOF.

Zhvillime pozitive vërehen në sektorët e prodhimit, hotelerisë, ndërtimit, si dhe në sektorët e shërbimeve.

“Pamja është e favorshme, ose të paktën e qëndrueshme, në të gjitha aspektet e aktivitetit të biznesit”, raporton KOF.