Lajme

Ekspertët gjermanë: Përdorimi i maskave zvogëlon shkallën e rritjes së infeksioneve

Maskat po trajtohen si ari në tregjet botërore

Maska mund të zvogëlojë shkallën e rritjes së infeksioneve të coronavirusit me 40%, sipas studiuesve që studiuan përvojën e atzre republikave në Gjermani që promovuan përdorimin e tyre.

Siç shkruan Bloomberg, pasi qyteti Jena u bë një përdorues i hershëm i maskave në transportin publik dhe dyqanet më 6 prill, infeksionet e reja në komunën prej 108,000 banorëve pothuajse u zhdukën.

Shumica e shtetit rrethues të Tyringisë dhe gjetkë në Gjermani miratuan politika të maskave vet]em ditë ose javë më vonë dhe shpërthimi në shumë prej atyre zonave vazhdoi të përhapet, sipas një punimi nga Instituti i Ekonomisë së Punës në Bon, përcjell albinfo.ch.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) rekomandon një maskë fytyre N95 për të mbrojtur nga COVID-19 me çmime dhe kërkesa super të larta.

Një maskë fytyre  N95 largon grimcat nga ajri që merren me frymë. Këta respiratorë filtrojnë të paktën 95 për qind të grimcave shumë të vogla (0.3 mikron). /Albinfo.ch.