Shkurt.ch

Euro më e fortë, rriten çmimet në Zvicër

Euroja po shënon vlerën 1.20 franga. Monedha evropiane nuk ka qenë aq e fortë para tre vjetësh që nga braktisja e kursit minimal të këmbimit nga Banka Nacionale e Zvicrës (SNB) tre vjet më parë. Brenda një viti, euro është rritur me gati 10 për qind, shkruan albinfo.ch.

«Çmimet janë rritur shumë shpejt dhe nganjëherë edhe tepër në Zvicër”, thotë Sara Stalder për 20 min nga Konsumentenschütz.
Efektet e para të euros më të fortë tashmë po ndjehen në tregtinë me pakicë në Zvicër, raporton 20min.

Të listuara në të ashtuquajturin barometër të çmimeve në «Migros-Magazin» në dhjetor 2017, 16 produkte variojnë mes 3.8 dhe 9.1 për qind.