Ekonomi

Euro këndellet ndaj frangut dhe dollarit

Monedha e përbashkët evropiane aktualisht po rritet në 1.1623 dollarë amerikanë. Euro gjithashtu u rrit paksa kundrejt frangut zviceran, nga 1.1596  në rreth 1.16.

Pas një niveli të përditshëm prej 0.9944 frangash, dollari amerikan aktualisht është duke u tregtuar në 0.9976, përsëri pak më lart.

Mjedisi i përmirësuar ekonomik në eurozonë i jep një shtytje euros. Komisioni Evropian kishte rritur pjesërisht parashikimin e rritjes për eurozonën dhe në shumë shtete anëtare. Komisioni pret që rritja ekonomike për eurozonë të jetë 2.2 për qind këtë vit.

Kjo do të ishte rritja më e lartë në dhjetë vjetët e fundit. Në pranverë, komisioni kishte pritur 1.7 për qind rritje.