Ekonomi

Euro, nën presion për shkak të referendumit në Kataloni

Euroja goditi dollarin amerikan të hënën pas ditës së pavarësisë në rajonin spanjoll të Katalonjës. Në pasditen e vonë monedha e Bashkimit Evropian ishte 1.1749 dollarë, pas rënies në 1.1730 dollarë.

Euro ra gjithashtu kundrejt frangut. Euro ra në 1.1413 franga zvicerane, pasi nuk arriti të zvogëlojë kufirin prej 1.14 frangash.

Dollari është rritur pak me frangun zviceran dhe është duke u tregtuar në 0.9714 CHF përsëri mbi 0.97 CHF. Thomas Flury, ekspert i monedhës së UBS-së, e sheh rënien e euros kundrejt frangut nga 1.16 në 1.14 franga, por më tepër një ulje afatshkurtër sesa fillimi i një ndryshimi trendesh, siç shpjegohet në intervistën me AWP, përcjell albinfo.ch

Deri në fund të vitit, Flury pret që kursi i këmbimit të arrijë në mes 1.14 dhe 1.16 CHF.