Ekonomi

Euro po forcohet

Sipas ekspertëve të kursit të këmbimit me fundin e sezonit turistik do të shuhen edhe efektet sezonale dhe fundi i muajit gusht do të shoqërohet me një forcim të valutës

Euro është forcuar për të tretën ditë radhazi, duke u këmbyer në Shqipëri me 132.49 lekë.

Sipas ekspertëve të kursit të këmbimit me fundin e sezonit turistik do të shuhen edhe efektet sezonale dhe fundi i muajit gusht do të shoqërohet me një forcim të valutës, shkruan ‘Monitor’.

Euro pritet gjithashtu të rritet duke ndjekur tendencën e muajve të kaluar që pas datës 20 dhe 14, që përkojnë me afatet e fundit të pagimit të sigurimeve shoqërore dhe të TVSH-së, përcjell albinfo.ch.

Monedha ka vazhduar të forcohet edhe në tregjet ndërkombëtare, ku ka shënuar dhe nivelin më të lartë të tetë viteve të këmbimit me funtin britanik.

Çlirimi ekonomik i eurozonës gjithashtu po çon në forcimin e euros kundrejt dollarit, ndërsa niveli i këmbimit ka qenë 1.18 dollarë.