AUTOTECH

Facebook akuzohet për shpërndarje të të dhënave personale

Facebook-u gjatë ditës së sotme është akuzuar në Britani të Madhe se ka bërë shpërndarje të të dhënave personale të përdoruesve, disave nga kompanitë e caktuara.

Këto akuza janë bërë nga ana e  një komisioni parlamentar britanik.

Në anën tjetër, Facebook ka vetëmbrojtur veten.

Kryetari i Komisionit për Dixhitalizim, Kulutrë dhe Media nga Dhoma e Komunëve ka shkruar në Twittër se: “Publikimi i këtyre dokumenteve është në interesin e publikut”, shkruajnë mediat britanike, përcjell Albinfo.ch.

Të njëjtit kanë ngritur pikëpyetje në mënyrë se si arrihet të menaxhohet Facebook dhe të dhënat e përdoruesve të tij.