Autotech

Facebook korrigjon gabimin që automatikisht ndez kamerën

Facebook e pranoi ekzistencën e këtij problemi, duke sqaruar se gabimi ishte bërë në një aplikacion iOS

Ndërsa përdoruesi është duke shikuar një video ose foto që ai ka bërë në aplikacionin iOS, kamera mund të aktivizohet në mënyrë të pavarur në sfondin e ekzekutimit të aplikacionit kryesor.

Disa përdorues raportuan përmes Twitter se ndërsa shikonin videon dhe më pas rrotullonin pajisjen në mënyrë horizontale, në mënyrë që të mund ta shihnin Story Facebook / Instagram në format me ekran të ndarë, më pas, pasi ta kthenin pajisjen në gjendje portreti, kamera Story aktivizohej vetë.

Facebook e pranoi ekzistencën e këtij problemi, duke sqaruar se gabimi ishte bërë në një aplikacion iOS kur përpiqej të riparonte një tjetër problem kur aplikacioni po funksiononte gabimisht në mënyrë horizontale shkruan KP.

Më e rëndësishmja nga të gjitha, gjatë ekzistencës së këtij lëshimi, nuk u shfaq asnjë përmbajtje e një karakteri komprometues. Dobësia tashmë është dërguar për riparim në Apple.

Mund të imagjinoni vetëm pasojat e këtij lëshimi, kur kamera fillon të regjistrojë  përdoruesin në sfondin e aplikacionit pa dijeninë e tij percjell Albinfo.ch.