Kuriozitete

Fakte interesante rreth Japonisë, që mund të mos i keni ditur

Japonia është shtet në kontinentin e Azisë, me një sipërfaqe prej 364485 kilometra katrorë. Po ashtu, Japonia bën pjesë në dhjetë vendet më të populluara në botë.

Përtej këtyre, këto janë dhjetë fakte interesante rreth Japonisë:

Për nga madhësia, Japonia është vendi i 62-të në botë.

Japonia përbëhet prej 6852 ishuj.

Japonezët përjetojnë rreth 1500 tërmete në vit, për shkak se vendi ndodhet në zonë vullkanike.

Tokio, kryeqyteti i Japonisë, është rajoni më i populluar në botë, me rreth 33 milionë banorë.

Japonia zyrtarisht ka ndaluar vallëzimin pas mesnate.

Sporti kombëtar i Japonisë është Sumo.

Tregu më i madh në botë i peshkut ndodhet në Tokio të Japonisë.

Niveli i papunësisë në Japoni është nën 4 për qind.

Mount Fuji është pika më e lartë në Japoni.

Në Japoni, macet e zeza konsiderohet se sjellin fat të mirë.

Përzgjodhi dhe përktheu nga seriousfacts.com: albinfo.ch