Lajme

Financimi i start-up-eve zvicerane katërfishohet brenda pesë vjetëve

Vëllimi i kapitalit të sipërmarrjes që ndihmon kompanitë aspirante të dalin nga terreni në Zvicër u katërfishua në 4 miliardë CHF midis vitit 2017 dhe 2022, përcjell albinfo.ch.

Përfituesit kryesorë vitin e kaluar ishin ndërmarrjet fillestare të TIK-ut, duke përfshirë teknologjinë financiare dhe inovatorët e teknologjisë së pastër, sipas raportit të fundit të kapitalit të sipërmarrjes zvicerane.

Investimi më i madh i vetëm ishte 600 milionë CHF të pompuara në Climeworks, një kompani e fazës së hershme që operon një fabrikë të kapjes dhe ruajtjes së karbonit në Islandë.

Climeworks ishte një nga tri kompanitë zvicerane që tërhoqi të ashtuquajturat ‘mega-raunde’ financimi mbi 200 milionë CHF vitin e kaluar.

Kompanitë e TIK-ut tërhoqën fondet më të mëdha (1.16 miliardë CHF) dhe firmat fintech grumbulluan gati një miliard franga. Raundi i financimit të Climeworks rriti rritjen e kapitalit të teknologjisë së pastër në 827 milionë CHF, përcjell tutje albinfo.ch.