Lajme

Finlanda është e gatshme të luftojë Rusinë nëse sulmohet

Finlanda është përgatitur për dekada për një sulm rus dhe do të bënte rezistencë të ashpër nëse ndodh, tha shefi i forcave të saj të armatosura.

Vendi nordik ka ndërtuar një arsenal të konsiderueshëm. Por përveç pajisjeve ushtarake, tha gjenerali Timo Kivinen, një faktor vendimtar është që finlandezët të motivohen për të luftuar.

“Linja më e rëndësishme e mbrojtjes është mes veshëve, siç e dëshmon lufta në Ukrainë për momentin”, tha Kivinen në një intervistë.

Finlanda luftoi dy luftëra në vitet 1940 kundër fqinjit të saj lindor, me të cilin ndan një kufi prej 1,300 km. Dikur një vend i paangazhuar, tani po aplikon për t’u bashkuar me aleancën ushtarake të NATO-s për shqetësimet se Rusia mund të pushtojë ashtu siç bëri me Ukrainën më 24 shkurt.

Që nga Lufta e Dytë Botërore, Helsinki ka mbajtur një nivel të lartë të gatishmërisë ushtarake./Reuters


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI