Lajme

Fluturimi i linjës ajrore SWISS, i dyti më me turbulenca në Evropë

Fluturimet mes Gjenevës dhe Cyrihut janë ndër më të trazuarat në Evropë

Pas episodit dramatik të turbulencës ajrore që ndodhi në fluturimin Londër-Singapori të martën, mund të pyesni veten nëse një ngjarje e tillë është një dukuri e shpeshtë, shkruan The Local, përcjell albinfo.ch.

Ky incident i veçantë ishte pa dyshim shumë më i rëndë se shumica dërrmuese e rasteve, por turbulencat si të tilla nuk janë të rralla.

Fatkeqësisht për ata që fluturojnë midis Gjenevës dhe Cyrihut, këto fluturime të veçanta 30-minutëshe janë veçanërisht të prirur ndaj ndryshimeve kaotike të presionit të ajrit.

Në fakt, sipas një faqeje të quajtur Turbli, e cila i kushtohet ndjekjes së ngjarjeve të tilla, fluturimi i linjës ajrore SWISS është i dyti më i lëkundshëm në Evropë.

Arsyeja, tha meteorologu Lionel Fontannaz, është se në këtë itinerar avioni fluturon mbi Alpe, “me erëra jugore dhe veriore që kalojnë nëpër të… Disa lloje të turbulencave janë më të mëdha në rajonet malore”.

https://turbli.com/historical-data/most-turbulent-flight-routes-of-2023/