Lajme

FMN, i hapur për financime emergjente për vendet që përballen me pasiguri ushqimore

Fondi Monetar Ndërkombëtar është i hapur për të ofruar financime emergjente për të ndihmuar vendet e cenueshme me çështje të sigurisë ushqimore, ose financime shtesë sipas programeve ekzistuese të huadhënies, tha të mërkurën një zyrtar i lartë i FMN-së, përcjell albinfo.ch.

Vitor Gaspar, drejtor i Departamentit të Çështjeve Fiskale të FMN-së, tha në një konferencë shtypi se siguria ushqimore ishte një çështje kritike në takimet e kësaj jave të anëtarëve të FMN-së dhe Bankës Botërore, me financim shtesë të nevojshëm nga disa vende, veçanërisht ato që tashmë përballen me shqetësimin e borxhit.

“Nëse një vend tashmë ka një program me fondin, mund të merret parasysh financimi shtesë i lidhur me prioritetet e sigurisë ushqimore dhe në rast se një program i tillë nuk ekziston, ose për çfarëdo arsye vendi nuk dëshiron ta përdorë atë kanal, mundësia e financimi emergjent është gjithashtu i hapur për këtë lloj situate”, tha ai, përcjell tutje albinfo.ch.