Shkurt.ch

Forumi Ekonomik Botëror 2019: Angazhimi i ushtrisë

Ka filluar angazhimi i ushtrisë në kuadër të Kantonit Graubünden për Forumin Ekonomik Botëror 2019 (WEF) në Davos. 

Shumë ushtarë, të vendosur për këtë rast nën drejtimin e autoriteteve civile të Graubünden, tashmë kanë filluar punën në punë në instalimin e pajisjes së sigurisë.

Ushtarët filluan punën e tyre për Kantonin e Graubündenit, për takimin vjetor të WEF 2019, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch. 

Përgatitjet dhe puna ndërtimore në fushën e sigurisë, logjistikës dhe ndihmës komanduese janë në lëvizje të plotë. Parlamenti federal ka vendosur një maksimum prej 5.000 trupave ushtarakë për të kryer një shërbim mbështetës nga 18 deri më 28 janar 2019, si pjesë e kësaj ngjarjeje. 

Vetëm një pjesë e tyre do të angazhohen në Davos, gjatë takimit. Të tjerët do të jenë përgjegjës për mbrojtjen e infrastrukturës jashtë qytetit dhe ofrimin e shërbimeve në fushat e logjistikës dhe mbështetjes komanduese, përcjell albinfo.ch. 

Për të kryer detyrat e tyre gjatë këtij shërbimi, trupat do të kenë aftësitë e parashikuara me urdhëresën e 26 tetorit 1994, mbi fuqitë policore të ushtrisë.

Forcat ajrore marrin përgjegjësinë për sigurinë e hapësirës ajrore – një detyrë që i përket Konfederatës, përcjell albinfo.ch. 

Përveç ofrimit të shërbimit të policisë ajrore, ata do të kryejnë fluturime mbikqyrjeje dhe transport në kantonin e Graubündenit. Hapësira ajrore mbi Davos: Të premten, më 18 janar 2019 nga ora 08:00 deri në ora 16:00, një zonë D do të aktivizohet për trajnimin e forcave ajrore. 

Hapësira ajrore do të kufizohet përgjithmonë nga e hëna 21 janar 2019 në 08:00 deri të shtunën 26 janar 2019 në ora 17:00 (më së voni). Këtë vit edhe VIP-at që marrin pjesë në WEF, do të jenë në gjendje të futen drejtpërdrejt në bazën ajrore të Dübendorfit, nga ku mund të arrijnë në Davos me helikopter privat ose përmes komunikacionit rrugor, përcjell albinfo.ch. 

Kontrollet e identitetit dhe formalitetet doganore sipas marrëveshjeve të Shengenit do të realizohen në Dübendorf.

Në kontekstin e WEF, ushtria vepron sipas parimit të subsidiaritetit: Përgjegjësia për angazhimin qëndron në autoritetet civile të Graubündenit, drejtimi i përgjithshëm është marrë nga komandanti i policisë kantonale të Graubündenit, kolonel Walter Schlegel; formacionet ushtarake udhëhiqen nga komandanti i komandës së operacioneve dhe zëvendësuesit të kreut të ushtrisë, komandanti i trupave, Aldo C. Schellenberg.