Lajme

Gjenevë: Fëmijët pa leje qëndrim do të përfitojnë shtesa

Qyteti i Gjenevës ka hequr kërkesën që fëmijët e shkollës duhet të kenë një leje qëndrimi të vlefshme për të përfituar nga shtesa e fëmijëve.

Që nga viti 2013, fëmijët nga familjet me të ardhura të ulëta kishin të drejtë midis 130-180 CHF në muaj, por atyre iu duhej të kishin një leje qëndrimi, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Qyteti tani e ka hequr këtë kërkesë pas një lëvizje të paraqitur nga Partia Socialiste e cila pretendon se politika çoi në përjashtimin shoqëror.

Masa pritet të kushtojë pothuajse 200,000 CHF dhe të prekë 600 familje.

Ajo u pranua nga këshilli prej 57 vota pro dhe 15 kundër.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI