Bota

Gjermanët janë më produktivë sesa britanikët edhe pse punojnë më pak

Punëtorët në vende të tjera, duke përfshirë Gjermaninë dhe Danimarkën, janë më produktivë sesa homologët e tyre në Mbretërinë e Bashkuar edhe pse punojnë më pak orë

Kultura e orëve të gjata të Britanisë së Madhe po vazhdon, me punëtorët që punojnë me orët më të gjata në BE, sugjeron një studim i ri.

Punonjësit me kohë të plotë në këtë vend punuan mesatarisht 42 orë në javë vitin e kaluar, gati dy më shumë se punonjësi tipik i BE, tha raporti TUC.

Punëtorët në vende të tjera, duke përfshirë Gjermaninë dhe Danimarkën, janë më produktive sesa homologët e tyre në Mbretërinë e Bashkuar edhe pse punojnë më pak orë, sipas studimit, raporton “Bloomberg”.

Java mesatare me kohë të plotë në Britani është shkurtuar me 18 minuta gjatë dekadës së fundit dhe në shkallën aktuale të progresit, do të duhej 63 vjet që punëtorët të marrin të njëjtën kohë të lirë si në vende të tjera në BE, citon studimi, transmeton ‘monitor’.

“Kultura e orëve të gjata të Britanisë nuk është asgjë për të cilën duhet të krenohet. Është grabitje e punëtorëve të një jete të mirë në shtëpi dhe kohë me të dashurit e tyre. Mbingarkesa, stresi dhe lodhja janë bërë normalja e re. Vende të tjera kanë treguar se zvogëlimi i orarit të punës nuk është vetëm i mirë për punëtorët, por mund të rrisë produktivitetin”, është shprehur Sekretari i Përgjithshëm i TUC, Frances O’Grady, përcjell albinfo.ch.

“Ndërsa teknologjia e re ndryshon ekonominë tonë, përfitimet duhet të ndahen nga njerëzit që punojnë. Kjo do të thotë orë të shkurtra, më shumë kohë me familjen dhe miqtë, dhe paga të denjë për të gjithë”, nënvizon studimi.

Java 42-orëshe e Britanisë së Madhe krahasohet me 37 në Danimarkë dhe 39 në vende të tilla si Holanda, Italia, Belgjika, Franca, Suedia dhe Irlanda, sipas studimit.