Lajme

Gjermani, çmimet e karburanteve do të bien

Në të njëjtën kohë me biletën 9 euro, gazi duhet të bëhet edhe më i lirë. Nga qershori deri në fund të gushtit taksa e energjisë për karburantet do të ulet në minimumin e lejuar në BE, njofton albinfo.ch.

Për benzinën taksa do të ulet me gati 30 centë, për naftën me 14 centë. Dhe TVSH-ja nuk do të paguhet më për pjesën e taksës së energjisë që po hiqet. Kjo do të zvogëlojë më tej barrën tatimore.

Siç ka thënë Ministria e Financave, lehtësimi i përgjithshëm tatimor është 35.2 centë për litër benzinë dhe 16.7 euro për litër naftë. Kritikët paralajmërojnë, megjithatë, se kompanitë e naftës nuk janë të detyruara të kalojnë kursimet e taksave te klientët e tyre dhe mund të mbajnë çmimet lart dhe të bëjnë më shumë fitime. Atëherë konsumatorët nuk do të përfitonin nga ndryshimi.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI