Bota

Gjermani: Ligjet e reja për punëtorët e huaj

Paketa e re e ligjeve ka për qëllim tërheqë punëtorë profesionistë huaj, aftë dhe me njohje  gjuhës gjermane, duke përfshirë dhe punëtorë nga vende jashtë BE- dhe premton t’i lehtësojë procedurat e vizave, përcjell albinfo.ch. 

Këto ligje u krijuan vitin e kaluar një përpjekje për  mbuluar mungesën e punëtorëve kualifikuar shumë rajone dhe industri  gjithë Gjermaninë. 

Por rregullat e reja imigracionit po krijohen për qenë gjendje deportojnë lehtë azilkërkuesit e refuzuar. 

Sipas vlerësimeve qeverisë, rregullat e reja do sjellin çdo vit 25.000 punëtorë kualifikuar Gjermani.  

Një nga ndryshimet rëndësishme është largimi i një rregulli kërkon  punëdhënësit dëshmojnë se asnjë gjerman, asnjë qytetar i BE-së nuk mund  përmbushë kualifikimet e punës para se t’i ofrohet një emigranti. 

Lars Castellucci, zëdhënës për politikën e migracionit për grupin parlamentar qendrës majtë Social Demokrate(SPD), theksoi se “Gjermania ka nevojë për migrim“.