Bota

Gjermani: Stuhia shkakton kaos në transport

Si pasojë e një stuhie të madhe që e goditi të hënën Gjermaninë veriore, udhëtarët u përballën me ndërprerje të mëdha të transportit, shkruan thelocal, përcjell albinfo.ch.

Stuhia e quajtur “Mortimer” ka përfunduar duke lënë shumë pemë të rrëzuara dhe përmbytje, duke goditur veçanërisht rrjetin hekurudhor me distanca të gjata.

Operatori hekurudhor Deutsche Bahn mbylli disa linja herët të hënën në mëngjes në Gjermaninë veriore si një masë paraprake.

Linjat Hamburg – Hannover, Hamburg – Bremen, Bremen – Hannover si dhe Hannover – Göttingen ishin të hapura përsëri nga rreth orës 9, tha Deutsche Bahn (DB).

Në një komunikatë DB nxiti pasagjerët të jenë të durueshëm dhe tha se vonesat dhe anulimet duhet të priten, edhe në linjat që kishin rihapur.

Gjurmët e trenave të distancave të gjata të Hamburgut – Berlin, Hanover – Wolfsburg – Berlin dhe Wolfsburg – Braunschëeig – Hildesheim – Göttingen mbetën të mbyllura.

Aktualisht nuk ka ndërprerje të mëdha në trafikun rajonal, por atyre që udhëtojnë me tren nxiten të kontrollojnë azhurnimet.

Në Saksoninë e Ulët një pemë u rrëzua në një vijë mbitokësore të hënën në mëngjes, duke shkaktuar probleme të mëdha.

Një tren me shpejtësi të lartë u përplas me të dhe u aksidentua. Fatmirësisht, askush nuk u plagos, por pasagjerët u bllokuan në tren për ca kohë, ndërsa hetuesit u përpoqën të zbulonin nëse kishte energji elektrike që rridhte përmes vijës së prishur të sipërme.

Parashikuesit thonë që stuhia do të vazhdojë  dhe do të përkeqësohet në disa pjesë të Gjermanisë gjatë ditë.