Bota

Gjermani: Blihet e gjithë sasia e birrës, për të bojkotuar festivalin neonazist

Kanë blerë tërë sasinë e birrave, duke boshatisur supermarketin vendas, për lënëthatëpjesëmarrësit festivalin neonazist  “Schild und Schwert” (“Mburojë dhe shpatë”), i cili u zhvillua në fshatin e vogël gjerman të Ostritz. 

Protagonistët e protestës, sipas mediave vendase, janë banorët e vendit vogël. 

Kështu, 500 pjesëmarrësit manifestim, pavarësisht nxehtit, nuk kanë mundur dot pijnë asnjë birrë vetme. 

Ndërkohë, policia kishte ndaluar pijet alkoolike nëpër lokale gjatë eventit neonazist, duke konfiskuar  4.400 litra birrë. 

Ministri-president i Saksonias, Michael Kretschmer, falënderoi Twitter banorët e Ostritz. 

“Kur ekstremistët e djathtës përpiqen përkufizojnë gjithçka me sloganet e tyre aspak humane, duhet ngrihemi gjithë”, ka shkruar politikani i CDU-s.