Bota

Gjermania kërkon 45 deri në 60 mijë shoferë kamionësh

Televizioni gjerman ZDF ka raportuar që ka mungesë të vozitësve të kamionëve dhe kjo mund të shpie në mungesë të artikujve nëpër raftet e supermarketeve.

Sipas Shoqatës për Transport të Mallrave dhe Logjistikë, kompanitë gjermane për transport mallrash kanë mungesë prej 45 mijë deri në 60 mijë vozitës kamionësh, dhe zëdhënësi i tyre ka paralajmëruar që ata janë “afër kolapsit” shkaku i mungesës së fuqisë punëtore.

Kjo lloj pune nuk është tërheqëse shkaku i pagave dhe kushteve të këqija të punës, dhe kjo ka shtyrë përfaqësuesit e kësaj fushe për të premtuar se do t’i përmirësojnë ato.

Ata gjithashtu duan të marrin më shumë gra mes vozitësve profesionistë për momentin, pasi që vetëm 1.7 për qind e vozitësve të kamionëve në Gjermani janë gra.