Lajme

Gjermania paralajmëron masa anti-Covid para vjeshtës

Nevojiten masa, kjo është e qartê dhe e padiskutueshme, duhet të jemi të përgatitur, tha ministri i shëndetësisë

Ministri gjerman i Shëndetësisë, Karl Lauterbach, ka paralajmëruar për një valë të re katastrofike të koronavirusit në Gjermani në rast se nuk merren masat e nevojshme për të kontrolluar Covid-19 përpara sezonit të vjeshtës.

“Nëse në vjeshtë ne do të ishim pa masa të mëtejshme mbrojtëse, pa maska, pa asgjë, do të thoshte se numri i rasteve do të rritej ndjeshëm, dhe gjithashtu njësitë e kujdesit intensiv do të mbingarkoheshin”, tha dje Lauterbach gjatë një vizite në Uashington, transmeton Dpa, përcjell Albinfo.ch.

“Në të njëjtën kohë, personeli i spitalit mund të sëmuret, duke shkaktuar më shumë tendosje në sistemin shëndetësor. Do të ishte si një qiri që digjet në të dy skajet”, tha Lauterbach.

“Nevojiten masa, kjo është e qartë… dhe e padiskutueshme, duhet të jemi të përgatitur”, shtoi ai.

Lauterbach tha se ai nuk dëshironte të përcaktonte se çfarë masash mund të zbatoheshin, duke thënë se këto ishin objekt i negociatave konfidenciale me degët e tjera të qeverisë, përfshirë Ministrinë e Drejtësisë.

“Baza ligjore për grupin aktual të kufizimeve të koronavirusit të Gjermanisë skadon më 23 shtator, kohë në të cilën qeveria duhet të vendosë për masat e reja”, tha Lauterbach.