Lajme

Gjermania shënon rënie të madhe të punësimit

Është bërë e ditur se në Gjermani, në tremujorin e dytë të këtij viti, u regjistrua rënia më e madhe e punësimit që nga bashkimi i dy Gjermanive, transmeton albinfo.ch.

Në tremujorin e dytë, sipas Zyrës së Statistikave, rreth 44.7 milionë njerëz ishin të punësuar në Gjermani.

Sipas ekspertëve gjermanë, kjo krizë e punësimt ka ardhur si rezlutat i virusit korona, e cila ka ndikuar në kufizimet e punësimeve, ani pse është pretenduar se do të ketë zhvillim të punësimit në vitin 2020. Sipas tyre, pandemia po shkakton shumë paqartësi dhe paparashikushmëri në ekonominë gjermane.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI