Bota

Gjermania vendos kontrolle kufitare

Në kufijtë me Gjermaninë dje janë krijuar radhë dhe priten vonesa të tjera.

Gjermania ka rritur kontrollet kufitare në një përpjekje për të kontrolluar migrimin e parregullt. Kontrollet mund të zgjasin për dy muajt e ardhshëm.

Gjermania gjithashtu ka rritur kontrollet me kufijtë e saj me Poloninë dhe Republikën Çeke.

Ministria e Jashtme gjermane thotë se synon të minimizojë ndërprerjen në trafikun e udhëtarëve, përcjell albinfo.ch.

Përkundër këtyre përpjekjeve, tramvajet ndërkufitare në Bazel gjithashtu u vonuan për shkak të kontrolleve.